Omvormers

Met een omvormer wordt de energie uit zonnepanelen omgezet naar wisselstroom. Je kunt de opgewekte stroom daardoor meteen gebruiken in je woning of bedrijfspand.

Bekijk hieronder welke omvormers we gebruiken en wat hun functionaliteiten zijn. O, en maak je geen zorgen: wanneer Ledseco zonnepanelen op je dak plaatst, kiezen wij welke omvormer je nodig hebt. Je hebt hier dus zelf geen omkijken naar.

Omvormer van Solis

Solis is een standaard stringomvormer. Wanneer je over voldoende zonnepanelen beschikt, kan deze hoogwaardige stringomvormer worden opgesplitst in twee groepen. Wanneer één van de groepen dan uitvalt, blijven de zonnepanelen op de andere groep actief. Je behoudt daardoor je rendement.

Beschik je over een beperkt aantal zonnepanelen? Dan is het is ook mogelijk om de Solis aan te leggen als één string. Alle zonnepanelen zijn dan binnen één groep samengebracht.

De fabrieksgarantie tot 10Kw bedraagt 10 jaar. Voor meer dan 10Kw is de fabrieksgarantie 5 jaar.

Omvormer van SolarEdge

Heb je zonnepanelen die zich deels in de schaduw bevinden? Dan is de omvormer van SolarEdge de beste keuze. Dankzij deze omvormer kun je namelijk gebruik maken van optimizers.

Dankzij optimizers worden je minst renderende zonnepanelen ‘geïsoleerd’ van je overige panelen, waardoor ze geen negatieve invloed uitoefenen op je energieopwekking. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van je zwakste schakel.

Dankzij SolarEdge zijn je zonnepanelen individueel uitleesbaar via een app. Je ziet dus precies welke panelen goed presteren. Ook bij een eventueel defect, zie je in een oogopslag welk paneel reparatie nodig heeft. De fabrieksgarantie voor deze omvormer bedraagt 12.5 jaar.

SolarEdge omvormer

Omvormer van Enphase

De omvormer van Enphase is een micro-omvormer, waardoor het aantal zonnepanelen op je dak nagenoeg onbeperkt is uit te breiden. Dat maakt deze omvormer vooral geliefd voor bedrijfspanden en grote vrijstaande huizen.

Een groot voordeel van de Enphase is dat je geen centrale omvormer en ook geen optimizers nodig hebt. Je hoeft dus minder ruimte vrij te maken op je zolder of in je meterkast.

Deze omvormer heeft een fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar.